13 мая 2023 г., 21:31

След коронацията 

  Поэзия
207 0 0

СЛЕД КОРОНАЦИЯТА 

 

Тихо е след коронацията,

короната събира прах.

Отчита сметки бюрокрацията,

белее в документи жълт тезгях.

 

Вали дъждът на плутокрацията,

препуска вятърът без страх. 

След старата атракция,

едно писмо е знак.

 

Написано с молив на бяла кърпа,

почти изтъркано от пощальона.

И сякаш шлейф на принцовете дърпа,

и сякаш спира бавно до балкона:

 

" Здравей, кралю! Честита чест!

От Глантън пиша Ви писмо.

Така щастлива съм, видях Ви днес,

дано е всичко за добро.

 

Познавах майка Ви, кралицата,

достойната и нежа Лили Бет.

И ти бъди добрата птицата,

която да ни води все напред.

 

Изпращам кичур от къдрици,

на моето дете красиво.

Да Ви предпазва от лъжи,

да бъдете щастливи!".

 

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??