СЛЕД КОРОНАЦИЯТА
Тихо е след коронацията,
короната събира прах.
Отчита сметки бюрокрацията,
белее в документи жълт тезгях.
Вали дъждът на плутокрацията,
препуска вятърът без страх.
След старата атракция,
едно писмо е знак.
Написано с молив на бяла кърпа,
почти изтъркано от пощальона.
И сякаш шлейф на принцовете дърпа,
и сякаш спира бавно до балкона:
" Здравей, кралю! Честита чест!
От Глантън пиша Ви писмо.
Така щастлива съм, видях Ви днес,
дано е всичко за добро.
Познавах майка Ви, кралицата,
достойната и нежа Лили Бет.
И ти бъди добрата птицата,
която да ни води все напред.
Изпращам кичур от къдрици,
на моето дете красиво.
Да Ви предпазва от лъжи,
да бъдете щастливи!".
© Хари Спасов All rights reserved.