21 янв. 2009 г., 13:52

След Мен 

  Поэзия » Философская
1400 0 5

След години няма да ни има вече,

ще бъдем  лист измачкан в стария тефтер.

И ако цял живот си бил играчка,

по собствен път не си поел.

 

 

Трудно е да бъдеш гениален,

всички да те помнят със добро.

Аз след мене ще оставя

поне едно зеленичко дърво.

 

Ще го засея някъде на завет,

да не го боли от бури и от студ.

За да не може някоя прищевка

да пререже корените му напук.

 

 

Ако мога още нещо да оставя,

ще бъде също живо и добро.

Ще бъде моето създание,

най-мило и любимо същество.

 

И докато мен ме има на земята,

всеки миг ще бдя над тях.

Когато стана непотребна, си отивам

спокойна, че след мен оставям тях.

© Ангелина Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??