8 апр. 2019 г., 10:45

След Нея е забравата 

  Поэзия » Философская
362 0 0

                                       Слънцето е вече на запад,

                                       в заревото му чезнат лъчите,

                                       любов и младост отиват си,

                                       на бурен живот отброяват се дните.

                         

                                       В непрестанно състезание с времето,

                                       до дупка натиснали педалът,

                                       улисани на живота с проблемите,

                                       неусетно стигаме финалът!

                 

                                       Флагът размахала е Старостта,

                                       за повторение свършила е филмовата лента,

                                       на празните трибуни седнала е Тя,

                                       търпеливо чакаща да дойде момента!

                   

                                       Изкачили на живота върха,

                                       облени от светлината на славата,

                                       не искаме да знаем за това,

                                       че дойде ли Тя, след Нея е Забравата!?

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??