10 мар. 2007 г., 13:26

След осмомартенска идилия@ 

  Поэзия
809 0 13


О, как обичам ден и нощ черпаци да въртя
и в кофа да накисвам все парцали.
А нощем сгушена до тебе да лежа,
похъркващ си блажено на дивана!


Обичам още вечер, щом се прибереш
и стиснал зъби, "сладко" да ми думаш:
"Ела, мари Елено, кво са пулиш и ревеш,
ракийка слагай и недей да клюмаш!"
 

А аз си искам розовия сериал,
що дават късно, чак след полунощ!
Но като знам, че с хъркане ще ме посрещнеш,
ми иде да завия зверски, с мощ.


Че ти на осми март дори с "любов" ми подари
тиган от сплав "неръждавейка".
Да сготвям там любимия пилаф,
а после с кеф да ти наливам и ракийка.


А аз си исках цял букет с цветя
и ласки - да ги помня сал' една година.
Че моят мъж една е "нежна" канара ...
но няма я романтиката, а осми март отмина!

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??