След смъртта
Моля те, не ме мъчи – за мъничко до мен бъди,
или просто ми кажи, че с мен не искаш да си.
Ще страдам много, но обещавам – ще те разбера,
а на сърцето си надали ще успея да те забраня.
Когато вече болката не мога да издържам,
ще ти кажа и ще си замина, но за никъде няма да бързам.
След като си тръгна душата ми в звезда ще се превърне,
гледай я и си мечтай, но тя вече никога не може да се върне.
Ще те гледа и ще ти се радва, както досега,
всичко друго като изчезне, в нея ще остане само любовта.
Усмихвай се и бъди щастлива, но се сещай и за нашите сърца,
и знай, че една душичка скромна те обича дори и след смъртта.
Кристиан Дочев
Декември 2013 г. София
© Кристиан Дочев Все права защищены