20 сент. 2017 г., 22:03

След време 

  Поэзия » Любовная, Гражданская
555 0 2

По бреговете на мълчанието ми седиш,
разпитваш мислите си за причини...
Не се научи да броиш,
разкъсани от теб картини...
 

Аз не наказвам лошото с подобно!
Безкръвни операции харесвам!
И думите да влизат в теб прободно,
затова съм тук, а не изчезвам.
 

Да заглушавам шепота в главата,
да се забивам по-дълбоко,
до дъното на всичко злобно
и да го мъча със доброто.
 

Удобен ум! Като килия...
Това намирам вътре в тебе.
Крещенето ти там умира!
Но ти живееш! А след време?

© Йордан Ботев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??