23 дек. 2017 г., 15:07  

Следи от обичане 

  Поэзия » Другая
908 1 0

Заснежѝ се земята с кристални пера, 

избелели от тромава липса на памет. 

Симетрично оставени дири от двама 

оцеляват с обичане в тихия град. 

 

Избледняващи стъпки, прозирни едва, 

зачертани от други човеци и случки, 

от набързо преминало хърбаво куче 

в отмъстително зъл и ненужен реванш. 

 

Но следите, без пóмисли с цвят на вина, 

си рисуват наново любов заскрежена 

в многопластови, празни от болка сюжети, 

и наивно, така ми напомнят за нас...

© Петя Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??