Не ме запомняй, няма да се срещнем
навярно пак след края на това…
недей, дори за миг, не ме поглеждай,
аз зная, че не виждаш любовта!
Ти друга моделирал си за тебе
и всички други са като за фон
запълват някак празната Вселена
във центъра, на който, тя е там.
Красива, умна, мила и забавна
със хубост ненагледна, да е тя,
да помниш всяка нейна дума, вярна
да чувстваш идеалната жена.
Желая ти да срещнеш тази дама,
да бъдеш ти наистина щастлив,
че всеки срещнат все да ви се радва.
Обичай я от все сърце дори!
А аз ще се разхождам пак във парка,
красива, мила, умна и добра,
с надежда ще поглеждам всяка жабка,
със трепет, че е моята, дошла.
Ще грейвам всеки път като светулка,
когато се усмихвам на света,
със нежност ще целувам всяка струйка,
отпивайки от бистрата вода.
Ще милвам, ще обичам и ще грея,
ще бъда по-прекрасна от сърна
и знам, ще дойде моята Вселена
за някой, който види любовта.
© Боряна Все права защищены