14 янв. 2008 г., 20:44

Сляп керван... на жрици... 

  Поэзия
750 0 12

***

Виждаш ли... керван е всеки...

траурно съшит с вдовици...

По възлите на всички преки...

гнезда са свили слепи жрици...

 

 

 

Заразни са! Пълзят в очите...

Гробове снасят по зеници...

Излюпват се от тях мъглите...

Светът е остър от карфици...

 

 

Виждаш ли... тежат кервани...

от трупове на мъртви птици...

От всички възли капят рани...

на абортиралите в теб девици...

 

 

Сега си сляп! Не виждаш храма...

Висят сърца по огърлици...

Дерайлира Бог... и кух остана...

керванът ти... съшит с къртици...

 

© Арлина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??