27 апр. 2008 г., 22:27

Сляпа съм денем 

  Поэзия
621 0 11
Сляпа съм, но само на светло.
С нощта сме две съседски деца.
Денем се чувствам неприветливо,
а нощем съм най-желаната жена.
В светлото утро всички ме оглеждат,
сякаш съм старинен експонат.
А вечерта своите бодли отлепям,
без тях те не ще ме разберат.
Слънцето щом се покаже на небето,
забравям за всички мечти.
А щом накрая на деня залезе,
лягам в леглото и броя звезди.
Сляпа съм, но само на светло,
а вечер възкръсвам от прахта.
Точно тогава си мисля и за тебе,
и заспивам, прегърнала нощта.

© Ванина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??