Ода за слънцето
Слънцето те къпе със лъчите меки
и дните ти са леки.
Всеки път щом то изгрява,
усмивката ти засиява.
Щом огреят те лъчите,
изчезват ти сълзите.
Изплуват мечтите
за лятото и вълните.
Огледай се около теб
и осъзнай, че си част от квартет -
ти, слънцето, приятеля и твоя братовчед.
Не бъди черноглед, а се усмихни
на твоя слънчоглед!!! J
© Ивелина Кирова Все права защищены