4 авг. 2021 г., 07:17

Слънчева детска игра 

  Поэзия
312 2 9

Слънцето изливам го в лъжичка,

после тичам с него и се смея,

после с лъч играя си на жмичка,

с друг се реша, за да поумнея.

 

С пръстите лъчи плета на люлка,

сядам в нея и си се люлея,

после стават струни на цигулка,

и си  свиря, докато пропея.

 

После пея с лъч в дует небесен,

с лъч рисувам, после пък го гоня,

слънцето е много интересно,

но залязва бързо, сълзи роня.

 

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??