Зайо в детската градина,
сби се смело с двама - трима.
После тръгна из гората,
търси ягодки в тревата.
Във гората славей пее
и на клонка се люлее.
Зайо гледа и се чуди:
що за песни луди.
Слънчо грее и се смее,
Зайо спря се до поточе,
пийна мъничко водица
и тогава що да види -
Мечо спрял се до речица,
а до него-две дечица.
Нашият смелчак тогава
хукна през глава да бяга.
Спря се в детската градина,
рече: искам карантина.
Скри се нашият герой
и не влиза вече в бой.
© Наташа Биразова Все права защищены