10.04.2021 г., 23:28 ч.

Слънчо грее и се смее 

  Поезия » За деца
785 0 1

Зайо в детската градина,

сби се смело с двама - трима.

После тръгна из гората,

търси ягодки в тревата.

 

Във гората славей пее

и на клонка се люлее.

Зайо гледа и се чуди:

що за песни луди.

 

Слънчо грее и се смее,

Зайо спря се до поточе,

пийна мъничко водица  

и тогава що да види -

 

Мечо спрял се до речица,

а до него-две дечица.

Нашият смелчак тогава

хукна през глава да бяга.

 

Спря се в детската градина,

рече: искам карантина.

Скри се нашият герой

и не влиза вече в бой.

© Наташа Биразова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??