21 мар. 2021 г., 06:56

Смелост 

  Поэзия
773 1 3

Когато светът ти се стори тесен ,

потърси отвъд познатото

във листата опадали, без да е есен,

във морето безкрайно от лятото.

 

Направи снежка топка от пясъка

и я хвърли във океана,

а когато чуеш на чайките крясъка,

зарови се във слънчева пяна.

 

Колко малко виждат  очите ни

от чудесата на целия свят

И минават безсмислени дните ни,

ако гледаме само тук и назад.

 

И подскачаме вплетени в примка 

на деня и на чуждото мнение, 

запечатани като на снимка,

без движение и без вълнение.

 

Хоризонтът се пада на смелите,

вечно вярващи в безграничността,

а за другите,  в делника спрелите,

си остава все тесен света.

© Ралица Караиванова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Направѝ най-трудното - стани господар на самия себе си »

24 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Теодора, Мария, благодаря ви за милите думи !
  • Страхотна поанта!👏 Иска ми се да заразиш с безгранична вяра всеки, направил стъпка назад, за да продължи той уверено към мечтите си! 🌹
  • Ралица, давам своят глас за тази смелост, да се направи снежна топка от пясъка и вярата в безграничността на хоризонта
    /възможностите/.
    Хареса ми, поздравления!
Предложения
: ??:??