Къде си българино ти сега,
някъде, избягал в чужбината.
Да трудно е днес в родината,
но теб те няма тук в татковината.
И все вселяваш в другите вина,
те са виновни за твоята съдба.
Отиваш в Лондон, Ню Йорк и Париж,
но гледаш към България, ти нея виж!
Виж я тя е много красива на екрана,
ти я изостави и... кое време стана!
Утре пак ще слугуваш на богаташи,
на душите човешки са те търгаши!
А милата ти майка и твоят стар баща,
ще очакват да тропне външната врата.
Да тя тропна, но беше само вятъра,
а ти остана сам там, не в България.
И плачеш, и рониш своите сълзи,
и обвиняваш другите хора нали.
Какво направи, ти избяга това е лесно,
сега живееш тъжно, но и чудесно.
© Валентин Миленов Все права защищены