12 авг. 2014 г., 08:35  

Стаята 

  Поэзия
321 0 0

 

 

 

По стрелките на нощния ден
се разхожда душата ми клета.
А навън в симфоничен рефрен
профучават коли, колелета.

 

Аз стоя със замръзнала пот,
съзерцавам пред мен тъмнината.
А над мене злосторен кикот
се извива в самотна позлата.

 

Пред вратата ми хаоса шепти,
а часовникът сякаш е спрял.
И съзирам без дъх онемял
как отлитат си мойте мечти.

 

Как се губят във хаоса всемирен - 
без надежда, без вяра и глас.
И стоя вцепенен и безсилен
пред тъгата на своето аз.

 

По стрелките на нощния час
се разхожда душата ми клета.
А навън в симфоничен захлас
профучават коли, колелета.

 

© Атанас Янев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??