22 нояб. 2022 г., 13:05

Смисъл- по Георги Изворски 

  Поэзия » Философская, Другая
224 0 3

Нашият татко – Творецът небесен

създателят на всичко най-добро

От нас ще иска само едно нещо –

съзнателни да бъдем в своя път.

 

Където седнем и където станем

и без значение сити, или не

и вън дали е денем или нощем

любов да има в нашето сърце.

 

В съгласие, мир, тревоги, или грижи

да търсим неотклонно обичта

и винаги да помним и прилагаме

законът на Всемира - любовта.

 

И тази обич към дърветата, цветята

към хората, животните, Всемира

към камъчето що блести в реката

живота ни поддържа и осмисля.

 

Тя идва от сърце и дън душа

и придружена от делата на сърцето

се връща към Вселената- така

в душите ни нов смисъл ще засвети.

 

 

© Росица Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Новото братство. Със здраве да си го ползвате!
  • Благодаря Ви за положителния отзив. Посланието не е мое-на Георги Изворски е. Неговите лекции са неизчерпаема източник на философски прозрения за мен. Преди да кача нещо такова, винаги ги изпращам първо на него и Силвина Белопойчева.
  • Много ми хареса.
Предложения
: ??:??