30 окт. 2015 г., 23:35

Смисълът 

  Поэзия » Философская
471 0 0

Смисълът

 

Защо ли е човекът нужен

на Вселената безкрайна?

За да може всяка тайна

по начин труден

да бъде открита…

И колкото човекът рови,

сам заравя себе си,

умира

в търсене на смисъла!

Порочен кръг!

Водовъртеж!

Стремеж!

Да зная повече за тебе, свят:

тъй обширен, тъй потаен!

Знанието нашата отрова е,

наш е опиат,

докато накрая не загинем пак

и пак не се родим

все така изгубени…

                               06.08.15г.

© Дилян Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??