Смисълът
Защо ли е човекът нужен
на Вселената безкрайна?
За да може всяка тайна
по начин труден
да бъде открита…
И колкото човекът рови,
сам заравя себе си,
умира
в търсене на смисъла!
Порочен кръг!
Водовъртеж!
Стремеж!
Да зная повече за тебе, свят:
тъй обширен, тъй потаен!
Знанието нашата отрова е,
наш е опиат,
докато накрая не загинем пак
и пак не се родим
все така изгубени…
06.08.15г.
© Дилян Георгиев All rights reserved.