4 нояб. 2014 г., 22:35

Смълчана пред изгрева 

  Поэзия
918 1 14

Вече нямам оценки, Учителю!
Нямам вече тетрадка и скицник.
Имам свои закони неписани.
И живот на куплети и срички.
Нося своите гръмки падения.
И възходи по пътя нагоре.
Днес побирам света в изречения,
непонятни за малките хора.
Днес не бие звънецът, Учителю!
Но си пазя щуреца в ухото,
да разпява душата ми в тихото
към скалистото стръмно високо.
Той говори с гласа ти, Учителю,
с топлината на мъдрата песен.
И аз спирам смълчана пред изгрева,
за да видя, че вън пак е есен.

© Николина Милева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??