5 мая 2014 г., 16:55  

Снежинката 

  Поэзия » Философская
1006 0 8

Една снежинка плахо ме помоли
на моя кичур просто да заспи.
Усмихнах се, след дълъг полет
на моите коси се разтопи...


Мигът замръзна, скътал сняг в косите ми -
деца на вятъра, родени сред мъгли,
след нея бързо се засипаха сестрите и,
сребрист воал лицето ми покри.


Представих си на облачното тяло
как вятърът ги учи да летят.
Частици от света, огромно одеало
и скитници на времето, без път.

 

Пречистила душата си до бяло

побързах да се върна у дома.
Една снежинка даде ми начало,
а зимата дари ме с топлина.

 

© Елена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??