Поръсени снежинки лекокрили
от облаче, забулено в нощта,
в десницата ми кацнаха, открили
измамна мигновена топлина.
За кратък миг безгрижните снежинки
танцуваха, рисуваха с перце,
направиха в ръката ми купчинки,
стопиха се, но… в моето сърце.
Тогава се замислих за душите –
не са ли те тъй бели като сняг,
не са ли леки, чисти и открити,
намерили тук пристан в своя бяг?
Невидими, те бродят безметежно
и търсят пътеводна светлина
към сродната за тях душа копнежно,
с която да се слеят във нощта...
Веси_Еси (Еси)
© Еси Все права защищены