Чиста пролет, поглед честен,
ниско слънце нежно грее.
В клони зрее майски кестен,
вятър скита, тихо пее.
Облак в нова бяла риза
дефилира по небето.
Ручей бистър бавно влиза
във живота на селцето.
Крехко цвете в топли длани,
хълбок стръмен на девица.
Впити устни, лек за рани,
огън в грейнала зеница!
© Иван Димитров Все права защищены