Спасете душите ни – малките...
На дребно продадени,
на едро търгувани...
Биологично продънени,
ежедневно преносени,
преситено изстинали...
Безмилостни и озлобени,
без чувства изоставени.
Душите - гордите,
Душите - висшите!
Безцелна немара,
проповядват рекламите.
„Национална лотария”
търгува щастие.
Род забравени,
бездомно разпилени,
клошарски вмирисани...
Безпътно в хаоса
- всемирен странстващи.
Спасете душите ни!
В годините прашасали,
в минутите измолени,
обичани и мразени...
Песните непяти,
танца незахванат,
вихърът на вятъра,
плясъкът, водата,
блясъкът на хоризонта
и обагрения, слънчев облак.
Самотният досег,
голямото вричане,
дребно залитане,
принудено търсене...
Житейската драма
в крайни предели,
уморено заспиване
в шеметен полет.
Топла милувка,
родената смърт,
предадена правда,
изопачения път...
Спасете душите ни!
Голите.
Близките.
Спасете ръцете ни!
Спасете телата ни!
Спасете човеците!
Спасете децата ни!
Научете живота.
Научете да страдаме.
Да съзидаваме...
Пък макар и накрая
в предела усещан,
самотно отдайте...
Спасете душите си!
Топлите...
Светлите...
Вечните!
14.07.15
© Валери Качов Все права защищены