4 авг. 2013 г., 22:01

Спектър 

  Поэзия » Другая
786 1 12

Цветовете на живота се преливат
от гълъбово-сиво в нежна резеда,
нюанс в нюанса дръзко се излива,
за да оформи пъстротата на деня.
 
Утрото започва като първа пролет
на бялото кокиче със невинността
и с трепетния пръв любовен полет,
довял безсмъртие на влюбени сърца.
 
На лятото в палитрата са скрити
копнежи, зрялост, порив и мечти,
но и безумието, пламнало в очите,
когато пурпурната обич разцъфти!
 
Във златото на есента облечен
е хоризонтът на залязващия ден.
А спектърът на любовта е вечен!
Взрив от цветни облаци във мен!

© Таня Донова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??