4 июл. 2009 г., 01:37

Спи! 

  Поэзия » Любовная
658 0 1

Нощта прегърна ни и ни забрави.
Приютила ни в постелята си звездна.
Седя до теб и бдя над твоя сън,
Спи, мило! Не се буди! Спи!

Дишаш тихо до мен,
с ръка докосвам твоето лице...
за последно... последен ще е този ден.
Изстина и посърна всичко в мен...

Не се буди! Спи!
Сънувай ме и в съня ме прегърни,
докосвай ме и с целувките си ме покривай,
бленувай ме и нежно ме люби...

Спи, мило!
Ако можех времето да спра -
до тебе да остана, за да те пазя и в съня.
И миговете свидни да открадна,
заключила ги бих във вечността...

Не се буди! Спи!
Целувка сетна ще ти подаря,
с поглед мил ще те погаля,
с дъха си топъл ще те сгрея...
/а искала бих с тебе да се слея.../

А времето лети - не спи,
последни мигове то отброява...
Напират в мен издайни сълзи
и моля се мигът да продължи!

Но ти спи, не се буди!
Сънувай ме и в съня ме заключи,
за да съм с тебе там, защото тук... ме няма...

© Виолета Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стихът ти е излят и затрогващ, но е твърде загадъчен, като послание!Всъщност ти най-добре си знаеш каква е причината за написването на този стих,способен да разплаче, но ако можеш, остани!
Предложения
: ??:??