16 февр. 2012 г., 15:43

Спомен 

  Поэзия » Другая
709 0 9

 Спомен

 

 Спомен се връща в мене,

като вино в сребърен потир,

очи затварям, но не мога да заспя.

Пак бягам мокра под летния порой!

******************************

Пак съм жива – плача и танцувам

 на село край буйния поток,

от люляк китка откършвам

и кича косите на момък черноок.

 

На върбовите клонки се захващам,

полюлявам се и после във водата... цоп...

Плувам, в дъждовната омая  се лекувам

 и щастлива се завръщам, в очите скрила две сълзи.

 

 

 

**********************************************

Луната и звездите  светят!

Тихо е, лежа под юргана мек.

В шепа стискам сухо люляково цвете,

като птиче, сгушено на топло.

И със спомена  летя, докато заспя!

 

 

 

© Мина Конарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??