31 авг. 2014 г., 18:43

Спомен от юли 

  Поэзия
388 0 0

Аз пленник съм на твоите очи -

очите ми в очите ти са влюбени,

с очи поглъщам чистите лъчи

и стават твоите очи по-хубави.

 

Мигът неспрян от Гьоте ли си

или си вечност, мъжки порив спряла?

Душата ти в душата ми шепти

и слуша я плътта ми занемяла.

 

Денят ми е изпълнен с твоята хубост,

с небето на очите, с бриза на смеха,

с вълните на косата, с изгрева на кожата

и в мен ликуват дяволите на греха.

 

Мисълта ми изпълва света с твоя лик,

както кръгове луди във водно пространство

размножават на допира дръзкия миг.

 

Колко тъжни са голите пръсти на клоните,

как безжалостно зимния вятър ги брули !

Крача сама из леса, дето боса догоних те

и те крия в пламтящия спомен на юли.

 

© Василка Ябанджиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??