17 мар. 2010 г., 20:31

Спомен за дядо 

  Поэзия » Другая
11806 0 1

Спомен за дядо

 

Старата пейка на двора

спомени пази за минали дни –

как с усмивка присядаше дядо

и мъдрости тихо реди.

 

Гласа му още дочувам,

като самотна камбана ехти.

“Как трудно е да се сбогувам...!” –

сърцето в мене шепти.

 

Смехът му дълбоко отеква,

възкръсват щастливите детски игри.

Боли и тъгата не секва,

прегръща ме споменът с топли лъчи.

 

Сама днес на пейката сядам,

а навред пак пролет цъфти.

Към цвете с надежда посягам,

да видя, дядо, твоите очи...

© Вероника Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??