28 мар. 2006 г., 20:21

СПОМЕН ЗА СВАТБА 

  Поэзия
3162 0 3
СПОМЕН ЗА СВАТБА


Беше някаква симфония
с меки пластилинни звуци.
Беше счупен грамофонът.
Пееше дъждът в улуците.

И тогава мина сватбата.
Имаше листа обрулени.
Смешно-важни, мокри сватове.
Грозна и дебела - булката.

Жалък беше младоженецът.
После ненадейно гръмна музика.
Баба каза, че се женят.
Тъпанарят беше гузен.

Из “Намразени пътища. Стихотворения.”, 1993

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??