12 апр. 2009 г., 13:22

Спомени 

  Поэзия » Философская
698 0 0

Спомени


И още помня –

то май само спомени останаха,

за онова лято и онзи залез.

Ах, колко красиви бяха пламъците му...

Но нима споменът ще им даде живот?

Ще успеят ли да ме върнат там,

било то и за кратък миг.

Но пак, дори да се завърна,

ще мога ли със същите очи

да видя пламналия залез?

Дали спомена ще върне

пламъкът, превърнал се в лед?

Или ще остане само още едва

прелистена стара страница

от книгата, наречена душа.

 

© Диляна Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??