3 авг. 2021 г., 09:07

Спомените ти, в които ме няма 

  Поэзия
310 0 6

Ръцете ти миришат на море,
погълнало лъчи от хоризонта,
на мидено прорасли брегове
и на олющена рибарска лодка.

 

Ти с яките си възлести крака
крепиш се прав, а лодката се люшка.
Ръцете ти миришат на тъга,
в която малко раче се промушва,

 

със щипки мърда, стърже с остър гръб,
морето го примамва неизбежно.
Ръцете ти миришат на храна,
която го задържа в твойта мрежа.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??