1 июл. 2023 г., 08:08

Спомнете си за мен 

  Поэзия
465 2 1

СПОМНЕТЕ СИ ЗА МЕН

 

... смирих се с невъзможните неща,

с които цял живот бях в тиха разпра –

да си мълча, когато глупостта,

наместо да малее – с кеф нараства,

 

щом искам хлебец някому да дам,

а жажда той от мен злата и сърма,

когато попът кръсти се във храм –

а с лявата във дискосите бърка,

 

и просякът лъжлив с отрязан крак

се прибере със мерцедеса в село,

и плюе невъзможният простак

връз помисъл добра и благо дело,

 

и вярвам аз – отчаян идиот! –

на всяка сричка в Божиите думи,

готов съм още цял един живот

да извървя по мъчните си друми!

 

Когато официалната лъжа

превръща се в държавна политика,

спомнете си за мен, и – бас държа! –

ще ви се плаче и ще ви се вика.

 

28 юний 2023 г.

гр. Варна, 17, 15 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??