17 июл. 2006 г., 22:37

СПОР ЗА ЩАСТИЕТО 

  Поэзия
706 0 6
             СПОР ЗА ЩАСТИЕТО

А-Автор.
О-Омир.
И-Илиада

А-Веднъж във гръцката градина
нещастен Омир си стоял,
а щастлива Илиада мина
и между им спор назрял.

И-Защо нещастен си,унил?
Все едно е някой скрил
в тинейджърска си раница,
късмета ти от вита баница.

А-Омир тьжно я погледна
и на лабавата пейка седна.

О-Щом мъката хората сближава,
то щастието излишно е тогава
и само онзи от радост грее,
който във мечтите си живее.

И-Но щастливи хора много има!

О-Но мечтатели са те през трима,
а иглата търсят в слама,
останалите двама.
А останалите през един,
живеят като в бабин скрин -
скрити вътре, вафли и морени,
но за внука забранени!

И-Но да мечтаеш не е грях!

О;На времето и аз мечтах,
но животът туй не е -
той суров е и меле
за онзи, който със трапчинка
се хили тъпо кат блондинка!

И-Но щастливи хора двама
нов живот зачеват!

О-Но не от туй във гнила рана
бели червеи множат се,
и разяждат я отвътре
дорде до кокала допрат се!

И-Но щастието всички кара
с охота да вървят напред!

О-Да, към пуста гара
с рьждясал трен отпред!

И-Тогаз щастливата усмивка
за душата е поливка!

О-Да, с маркуч, по мое мнение,
при вида на наводнение!

И-Явно с тебе двама
не ще да стигнем до съгласие!

О-Права си, така си е!

А-А спорът продължава
до днес от векове.
Въпроси много нам ни дава,
но отговори,точни - не.
Дали щастието носи
нещо хубаво нам,
или купища въпроси-
тухли зидани, без план...

© Ивайло Яков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря на всички! Не спорете ,а бьдете щастливи по своему!Много усмивки

    Деяна
  • Може би няма нищо общо, но докато го четях се сетих за Мечо Пух, който казва: "Ако ти живееш 100 години, аз искам да живея 100 години без един ден, за да не мога никога да разбера какво е да живея без теб." Може би спорът за щастието би намерил отговор в тези мечови думи

    Поздрави за стихотворението!От мене 6!
  • Иво, веселяк си!!!
    Никакви намусени човечета, ей! Не ти прилягат!
  • Иво, и аз не го разбрах. И може би е несполучливо, когато се трансформират хумористично-делнично сериозни произведения и автори.
    А може и да не разбираме твоето послание. Поздрави.
  • Интересно е , пиеска кратка
    Хубава и закачливо сладка

    Поздрав Иво
  • Има много правописни грешки. Не използвайте ер-малък вместо ер-голям.
Предложения
: ??:??