18 янв. 2019 г., 13:59

Сравнение 

  Поэзия » Любовная, Свободный стих, Другая
1026 0 0

 

Искам дъжд да завали,  

да чувам всяка капка как в прозореца ми се разбива,  

да напои сухите земи и живот да цъфти...  
Така е и с моята душа,  

сълзата бликва и се спуска по бузата,  
а устните ми прежаднели за любов,  

вкусват,

соленият им вкус...  
Както скалата става на парчета, 
така и сърцето руши се с времето... 
Няма вечност,  има миг - 
изживей го днес,  а утре си спомни,

 живота е кратък,  за всички мечти... 
Дълбок е океанът,  дълбок е и сънят -
това са два различни свята: 
единият е на земята,  а другият в умът... 
Блестят звездите,  блестят и очите -
Понякога отдалеч,  понякога отблизо...

© Елиана Янева Все права защищены

....

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??