3 июн. 2007 г., 22:01

Среднощна увертюра  

  Поэзия
619 0 14

Светлите им утрини ще ви разкажат
със златни сълзи  за нощите горещи, 
в прегръдките на мрака как остават
с частици грях - от скрити срещи.


А той стовари ли могъщата си сила -
поваля  всеки, който му е в плен.
Сами те знаят, че от него са обзети,
но сърцата им трептят със стон стаен.


И щом поредната среднощна увертюра
ги поеме на крилете на страстта,
забравят те и дом, и дадената дума -
преливат чувствата, отдали плът в плътта. 


И пак така - до следващата среща -
поредна нощ отдадени един на друг.
Ще я изживяват сякаш за последно -
любовта с любимия човек да споделят.

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??