Всеки стар мераклия
е с ръждясал шарнир.
Всяка кофа помия
е за някого пир.
Всяка мацка в хавлия
я чака пешкир.
Всеки миг - простотия
се излива в ефир.
Всеки млад аджамия
е на думи факир.
Всеки месец в килия
е с голям келепир.
Всяка царска туршия
не върви със кефир.
Всяка капка ракия
става винаги вир.
Всяка модна чаршия
е с палта от Измир.
Всеки ден - на хартия
се подписва нов мир.
Всяка втора Мария
е до мъж богатир.
Всеки майстор Илия
е градил из Сибир.
Всяка здрава балтия
е за някой кумир.
Всеки малък зорлия
е приклякал в чемшир.
Всеки главен мюфтия
има свой манастир.
Всяка дама - Фурия
е с камшик и мундир.
Всяка вечер си пия
уиски в дървен потир
и през нощ - на тепсия
кълцам бял тебешир!
Юри
Йовев
Ноември
2019 г.
© Yuri Yovev Все права защищены