5.12.2019 г., 12:15 ч.

Среднощни прозрения - 4 

  Поезия » Хумористична, Друга
600 1 8

Всеки стар мераклия

е с ръждясал шарнир.

Всяка кофа помия

е за някого пир.

Всяка мацка в хавлия

я чака пешкир.

Всеки миг - простотия

се излива в ефир.

Всеки млад аджамия

е на думи факир.

Всеки месец в килия

е с голям келепир.

Всяка царска туршия

не върви със кефир.

Всяка капка ракия

става винаги вир.

Всяка модна чаршия

е с палта от Измир.

Всеки ден - на хартия

се подписва нов мир.

Всяка втора Мария

е до мъж богатир.

Всеки майстор Илия

е градил из Сибир.

Всяка здрава балтия

е за някой кумир.

Всеки малък зорлия

е приклякал в чемшир.

Всеки главен мюфтия

има свой манастир.

Всяка дама - Фурия

е с камшик и мундир.

Всяка вечер си пия

уиски в дървен потир

и през нощ - на тепсия

кълцам бял тебешир!

 

 

 

Юри

Йовев

Ноември

2019 г.

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Гавраиле, Елка благодаря ви! Приятно е с вас!
  • Весело е, Юри! Поздрави!
  • Много истини
    скрил
    в един бял
    тебешир.
  • Благодаря, Блу! 😋 Как си? 😋
  • Благодаря, Дени! 😋
  • Eха, как ги измисляш само :D
    Браво, Браво.
  • Мариана, Благодаря! 😋
    Всеки мъж - арабия
    не е тук от Алжир! 😋😋
  • Георги Каменов, Георги Коновски, ИнаКалина благодаря ви! 😋
    Краси, наздраве!😋
    Мислителю, хубаво стихче. 😋 Генек, цял парк с ветрогенератори е! 😋 Поздрави! 😋
Предложения
: ??:??