20 мар. 2008 г., 11:17

Среща 

  Поэзия » Пейзажная
625 0 6

В стаята ми

нов ден се вмъква -

наднича, търси ме,

усмихва се,

лице показва -

пролетно, цветно.

Мъчно изкореними

радости ми носи:

миризмата си, смеха,

сладостта на сетива

пробудени,

за благост и любов.

Всичко наоколо пъстрее

и аз, с усмивка,

на среща с пролетта отивам.

Сълза дочаках от лозата,

в зелени листа облечени

дърветата да видя

и божури,

неблаговолили да изчакат,

листенца ронят...

Храсти изрусяват,

от красота и колорит

набъбнали.

Пролетен вятър

лицето ми близва,

в косите ми ръси сливов цвят.

Благоговея!

С неразумни очи

я посрещам - люляците чакам -

 люляците и нощите с тях...

С огледалото се посъветвах -

и аз съм пролетна!

© Дима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??