11 февр. 2007 г., 21:16

Среща в дъжда 

  Поэзия
702 0 6

 

 

Заклещени във телефонната кабина,

убежище открили от дъжда,

във тясното пространство съм със дама,

очертава се да е добър деня.

 

Капчици се стичат от косите,

и бавно по лицето й пълзят,

поглеждам тайничко очите,

ех, как примамливо блестят.

 

Парфюма й така ухае,

обърква мойте сетива,

какво да изрека - не зная,

обезоражен от тази красота.

 

Внезапно погледите ни се срещат,

изчервявам се, завира ми кръвта,

очите й прекрасни ме подсещат,

какво е да те жилне любовта.

 

Толкова е близо - потрепервам,

сладко чувство се разлива в мен,

разстоянието - дъх измервам,

всеки миг ще се допрем.

 

И ето, чудото се случва,

целувка, нежност, любовта,

амурче най-внезапно ни улучва,

в кабина телефонна, под дъжда.

 

 

 

© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??