5 мар. 2018 г., 21:01  

Стапяне 

  Поэзия
1100 0 0

Вдървяваща ласка в хладна прегръдка

от студ и апатия в снежна любов.

Сърце вледенено, чупливо и крехко

тихо прошепва предпролетен зов.

 

Търси гнезденце, като врабченце

лъч, който стапя ледни следи,

а пък очите съвсем не прокапят

чисти и бистри, кристални сълзи.

 

Пролет - надежда, очакваща щъркели

леко пристъпва щадяща леда,

над стъклена крехкост обич изливайки,

с затопляща ласка стопява студа!

 

Тупти пак сърцето  живо отново,

калено, стопено от топли лъчи!

Пърхат с криле лястовиците в него!

Светът оживява и му личи! 

 

 

© Мария Божкова Все права защищены

МаЖор

02.03.2018 год. 

Произведение участвует в конкурсе:

Моя пролет »

8 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??