31 окт. 2023 г., 06:41

Старите истини 

  Поэзия
144 1 2

 

Нямам сили да мразя

Имам сили да обичам...

Нямам живот за пилеене

Имам живот за живеене!

Утрото е по-свежо от вечерта -

Вечерта по-мъдра от утрото!

Живота всеки ден си тръгва от нас

и всеки ден се завръща

Едни умират - други се раждат!

Живота е...

изгреви и залези!

Приливи и отливи!

Добро и лошо!

Слънчеви дни и дни на бури!

Топло и студено!

Дни на багри...

Дни на черно и бяло!

Живота е... панайр на суетата

Въртележка на цветове

и чувства...

И нищо не е безкрайно...

но всеки край

води до ново начало!

Колкото по-рано осъзнаем

старите истини -

толкова по-богат,

красив и щастлив

ще е живота ни...

 

Valentina Mitova

18 /05/2022

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??