Нямам сили да мразя
Имам сили да обичам...
Нямам живот за пилеене
Имам живот за живеене!
Утрото е по-свежо от вечерта -
Вечерта по-мъдра от утрото!
Живота всеки ден си тръгва от нас
и всеки ден се завръща
Едни умират - други се раждат!
Живота е...
изгреви и залези!
Приливи и отливи!
Добро и лошо!
Слънчеви дни и дни на бури!
Топло и студено!
Дни на багри...
Дни на черно и бяло!
Живота е... панайр на суетата
Въртележка на цветове
и чувства...
И нищо не е безкрайно...
но всеки край
води до ново начало!
Колкото по-рано осъзнаем
старите истини -
толкова по-богат,
красив и щастлив
ще е живота ни...
Valentina Mitova
18 /05/2022
© Valentina Mitova Всички права запазени