на о.р. Димитър Трендафилов
Ние сме вече уморени и стари.
Тук сме родени и верни до края!
Сънуваме спомени за пастири,
които пазеха стадата на България...
Колко от нас в битките оцелели,
нощем вием диво към звездите:
свети ярост в очите ни ослепели!
И в небитието ехото ни отлита
към Божието царство небесно...
И живеем по склонове и урви
в присмеха на лисичи песни!
Ако ни хванат, гнием в приюти.
Но нали за свобода сме родени,
носим я още в душите си стари!
И се крием по площади и сутерени...
Ние сме ветераните на България.
© Стойчо Станев Все права защищены