2 дек. 2009 г., 16:41

Старост 

  Поэзия
870 0 8


Старост

 

                                   На баба ми

 

Товарът тежък мравката остави,

приседна до дървото да почине -

бе уморена, а какви товари

тя носеше безспирно през годините.

 

Огледа пътя прашен и въздъхна.

Домът й малък беше тъй далече,

а нейните очи сега не виждаха

и бавно стъпваше, че беше стара вече.

 

Повдигна зрънцето, понечи да пристъпи,

но падна и безпомощно заплака...

Небето капки есенни заръси

и вятър я зави с листо от злато.

 

Тогава мравката заспа успокоена

и засънува дните си предишни.

Пак беше млада и вървеше бодро...

През сълзи

                     на съня си

                                       се усмихваше.

© Детелина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??