Старост
Старостта е Златната възраст на Човека,
разумни, опитни хора с малко Тъга.
Тъга за миналото отлетяло, тъга за Младостта.
Косите сиви а лицето променено,
живеят, борят се с Живота суров,
вървят хванати ръка за ръка, замечтано
жена и мъж и си припомнят.
За Младостта, още за Любовта си спомнят.
Как пак тук разхождаха се така,
прегърнати, хванати ръка за ръка,
с едно вълшебно чувство Любовта,
а сега в Живота им настъпи Есента!
Но те са заедно и преди, и сега!
И сбъдна се тяхната мечта,
да остареят заедно, да не загубят Любовта!
Животът търкулна се, имат големи деца,
те,техните рожби вървят по пътя им Сега.
Забързани,напрегнати те водят Борба,
с трудности,проблеми,борба за своите деца.
А родителите им помагат дори и сега.
В парка вървят сред падналите листа,
сякаш дните от Живота им са това!
Говорят, усмихнати, отрудени хора с бастуни в ръка.
Оставили следа след себе си, някаква следа.
А Животът си продължава, Истината е Това!
.
© Валентин Миленов Все права защищены