8 нояб. 2011 г., 12:47

Стената 

  Поэзия » Философская
684 0 0

"Обичайте се" - казват нам старите хора,
но това не е никак толкова лесно -
създадохме си градове и вместо на двора,
вътре в кутиите ни сме си интересни.

Всичко, което имаш да казваш, го напиши -
дали ще е стената, която ще ни разделя,
събере, но от погледи свенливи лиши,
а аз къде след такъв ден да те намеря?

И като ме видиш на снимка и с три имена,
да, това съм аз, но всъщност малко не съм.
Не се крия от никого, но тук има моя стена,
а всички останали ще останат само отвън.

Остави ми, каквото си поискаш, аз знам -
и ти си в такава клетка затворена самичка,
и ако някога, някой ден ме пуснеш там,
ще проверя дали при теб затворът е различен.

И да "се обичаме" няма да ни трябва много тогава -
просто вземи спрей и ми го напиши на стената,
а аз, че ще го видя някой ден това - обещавам!
А дотогава аз отвътре ще си рисувам вратата...

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??