СТИГА МИ
На Нел
Не искам вече нищо от живота.
Стига ми това, че си до мен,
че делника ми хаотичен и самотен
сега е празничен, сега е подреден.
Стига ми усмивката ти само.
Тя слънце е дори и в мрачен ден.
Стига ми приятелското рамо,
и твоят поглед влюбен, възхитен.
Не искам от живота нищо, нищо.
Какво той може още да даде!?
На мен ми стига твоето огнище,
душата ти ми стига - на дете.
За мене са най-нежните ти думи,
за мен тупти едно добро сърце.
Бях беден и самотен до безумие,
днес имам две обичащи ръце.
Днес имам теб. Съдбата ми намига.
А любовта ти прави ме богат.
Това ми стига! Да, това ми стига!
Нима ми трябва друго в този свят?!
13 март 2008 г.
Русе
© Румен Ченков Все права защищены
харесах!